Tym razem coś dla mięsożerców - roladki drobiowe,
bardzo soczyste i smaczne.
Zachęcam do wypróbowania....
- 5 pojedynczych filetów z kurczaka
- serek ricotta
- opakowanie szpinaku (może być mrożony lub świeży)
- 2 łyżki masła
- przyprawa do gyrosa
- 4 ząbki czosnku
- 300 ml bulionu
- kieliszek białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy na cienkie kotlety, oprószamy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 20 min. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy szpinak z czosnkiem, pod koniec dodajemy ser, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz rozsmarowujemy na filetach, zawijamy roladki i zawiązujemy bawełnianą nicią. Wszystkie roladki podsmażamy z obydwu stron na maśle. Następnie umieszczamy je w garnku zalewamy bulionem z winem, dusimy ok 25 min. i gotowe!!
Roladki możemy serwować na puree ziemniaczanym z brokułami.
Zdecydowanie niebiańskie smaki:)
OdpowiedzUsuń