niedziela, 18 maja 2014

KREM Z BROKUŁA Z DODATKIEM PRAŻONYCH MIGDAŁÓW


Muszę się przyznać, że dość dawno nie zaglądałam na bloga z powodu braku czasu, ale obiecuję się zrehabilitować i częściej inspirować Was przepisami na różnorodne dania.........:)
 na dobry początek zupa krem z brokuła - kremowa, szybka i zdrowa :)
Polecam!!





Składniki:
  • 1 brokuł
  • pietruszka
  • garść migdałów
  • serek topiony śmietankowy
  • sól, pieprz
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pietruszkę obieramy. Do garnka wrzucamy warzywa, zalewamy je bulionem i gotujemy do miękkości. Dodajemy serek topiony i całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Migdały prażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. 
Krem podajemy z migdałami. 
Smacznego :)

1 komentarz: